DUFT, SMAG OG UDFORSK NY KAFFELOT HVER MÅNED

-->

Mikrolot Sitio Da Torre fra Brasilien

Mikrolot Sitio Da Torre fra Brasilien

 

SITIO DA TORRE, BRASILIEN

Alvario Antônio’s kaffe udmærkede sig ved igen i år at være blandt de allerbedste i Cup of Excellence Brazil.


Sitio Da Torre ligger i byen Carmo de Minas, en lille enklave af brasilianske specialty coffee kaffefarme. Den nuværende ejer af farmen Sitio Da Torre er Álvaro Antônio Pereira Coli, og er fjerde generation. Da Torre strækker sig over en højdeforskel fra 1100 til 1300 meter over havet. Farmen har yellow Catuai, yellow Bourbon og Acaiá varianter. Denne kaffe er en lot med bønnevarianten yellow Bourbon.

Alvaro og hans team forsøger konstant at udvikle og forbedre efterhøst metoderne for at bevare højeste kvalitet og smag I bønnerne. Til at tørre bønnerne har de en lavet en patio, der er et cementeret grundstykke med en hældning på mellem 0,5, og 1% til dræning af regnvand. Derudover har de også bygget mindre tørringspodier til de tidligt høstede mikrolots, hvor der er ventilation både ovenfra og nedefra. Teamets dedikation har belønnet dem med mange præmier ved kaffekonkurrencer, såsom Cup of Excellence.

Frugten fra bærene fjernes mekanisk. Uden vask og fermentering bringes de klæbende parchmentbønner til patioen, hvor de tørrer fra et par dage op til en uge, afhængig af vejret.

MANTIQUEIRA DE MINAS

På Minas Gerais siden af Mantiqueira Mountain Ridge (Serra da Mantiqueira) ligger Mantiqueira de Minas regionen. Denne mikroregion er i øjeblikket regionen med flest vundne priser i brasilianske konkurrencer. Dette skyldes blandt andet erfaring og tradition for at producere kvalitetskaffe i området men også på grund af mulighederne for at skabe kvalitetskaffe ved de mange højtbeliggende bakker og plateuer og en jord med et meget højt indhold af mineraler.

Alle farme i Mantiqueira de Minas området har PGI certifikatet pga tradition og omdømme for at producere højkvalitetskaffe. På toppen af dette, er alle certificeret af Brazilian Specialty Coffee Association. Dette certifikat er yderligere en garanti på at al arbejdskraft på farmen er legal og at alle farme arbejder for miljøvenlige løsninger i alle faser af kaffeproduktionsprocessen.

DETALJER

FARM: SITIO DA TORRE

VARIANT: YELLOW BOURBON

PROCES: PULPED NATURAL

DYRKNINGSHØJDE: 1.100 – 1.300 MOH

EJER: ALVARO ANTONIO PEREIRA COLI

BY: CARMO DE MINAS

REGION: MANTIQUEIRA DE MINAS